کشمش و فوايد آن
انگور خشک شده که همه به نام کشمش مي شناسند، قرن ها پيش به وجود آمده است. کشمش در ايران و مصر در 2000 سال قبل از ميلاد، توليد شده بود. کشمش در روم به عنوان جايزه برای افرادی که محل های عبادت را تزيين می کردند و برای برندگان مسابقات ورزشی استفاده می شد.
فوايد کشمش
• کشمش، ميوه خشک مغذی است و مانند ديگر خشکبارها در تمام سال يافت می شود. يک غذای پر انرژی، کم چرب و کم سديم می باشد. بنابراين برای افرادی که رژيم های کم سديم را بايد رعايت کنند، خوردن کشمش بسيار مفيد می باشد.
• کشمش دارای خاصيت آنتی اکسيدانی می باشد و از تخريب سلولی جلوگيری می کند.
• کشمش برای سلامت استخوان ها و جلوگيری از پوکی استخوان نقش مهمی را بر عهده دارد، به همين دليل مصرف آن برای زنان قبل از يائسگی بسيار مفيد است.
• منبع خوب ويتامين D و هورمون استروژن مي باشد.
• کشمش باوجودی که شيرين و چسبناک می باشد، بر دندان اثر مخربی ندارد و باعث خرابی دندان نمی شود، حتی می توان گفت اين ميوه خشک از فساد دندان جلوگيری مي کند. کشمش براي سلامت دندان و لثه بسيار مفيد می باشد.
• کشمش منبع خوب ويتامين ها و عناصر مغذی بدن می باشد. عناصر و ويتامين هايی همچون آهن، پتاسيم، کلسيم و ويتامين B در کشمش موجود است.
• کشمش محتوی مقدار زيادی آهن می باشد. 600 گرم کشمش، 90 درصد آهن مورد نياز روزانه بدن را تأمين مي کند. 100 گرم کشمش در حدود 88/1 ميلی گرم آهن دارد، در حاليکه 100 گرم گوشت گاو بين 4-2 ميلی گرم آهن دارد.
• کشمش، منبع خوب فيبر، آنتی اکسيدان و همچنين منبع خوب انرژی می باشد.
• فيبر باعث جلوگيری از سرطان کولون، کمک در جلوگيری از رشد غير معمول سلول ها، بيماری ها و همچنين کنترل قند خون را می شود.
• کشمش را به گوشت اضافه کنيد تا مقدار چربی غذا را کم کند و مقدار فيبر و آهن را افزايش و مقدار سديم را کاهش دهد.
• آنتی اکسيدان از پيری و بيماری های حاصله از آن می کاهد.
• کشمش از سرطان جلوگيری می کند.
• کشمش ميزان LDL يا کلسترول بد را در خون کم می کند و باعث کاهش بيماری قلبی می گردد.
• اگر به مدت 4 هفته هر روز کشمش مصرف کنيد، آنتی اکسيدان در خون افزايش و کلسترول بد (LDL) کاهش می يابد.
• کشمش موجب کاهش استرس می گردد.
• اين ميوه خشک باعث عملکرد صحيح رگ های بدن می شود.
• کشمش برای درمان بی نظمی معده و يبوست مصرف می شود. برای جلوگيری از اين ناخوشی ها می توانيد، 6-5 عدد کشمش را خيس کنيد و بعد از چند ساعت، آب آن را بنوشيد.
• تحقيقات نشان داده است که ورزشکارانی که قبل و در حين ورزش، حدود يک فنجان کشمش مصرف می کنند، بهتر از بقيه سلول های بدن را از آسيب حفظ می کنند.
• کشمش به علت داشتن قند فروکتوز، دارای خاصيت مصرف سريع انرژی و کاهش وزن نيز می باشد.
• کشمش مانند هويج، برای سلامتی چشم نيز خوب است.
• کشمش باعث تقويت اعصاب می شود.
• کشمش، سستی و رخوت را از بدن دور می کند.
• با خوردن کشمش، غضب را از خود دور کنيد.
• کشمش موجب از بين رفتن آب اضافی بدن می گردد.
• کشمش، دهان را خوشبو مي کند.
• کشمش، اسپاسم يا گرفتگی عضلانی را کم می کند.
پس از همين حالا، کشمش را به ماست يا سالاد خود اضافه کنيد و از خوردن آن لذت بريد.
بهتر نيست به جای مصرف شيرينی و شکلات، اين ميوه خشک شيرين و مغذی را به کودکان خود بدهيم؟
مريم سجادپور- کارشناس تغذيه