Advertising

خواص نعنا

چای حاصل از برگ نعناع در كاهش استرس، بيخوابی و سردردهای عصبی كاربرد دارد.

‪ Mentha Piperita Lگياه دارويي نعناع با نام علمیاز موارد مصرف بسياری در طب سنتی و طب مدرن برخوردار است.

از جمله ديگر موارد مصرف نعناع در طب مدرن كاربرد آن در تسكين مشكلات گوارشی همچون نفخ، سوء هاضمه، تهوع و مشكلات گوارشی ناشی از استرس است. اسانس گياه نعناع به عنوان شل‌كننده عضلات صاف كاربرد دارد، خلط آور است و بصورت خارجی در درمان دردهای روماتيسمی، دندان درد و سردرد كاربرد دارد. همچنين گياه دارويی نعناع بصورت كرم به عنوان ضد خارش در پوست خشك يا در گزش حشرات كارايی دارد.

نعناع در طب سنتی نيز كاربردهايی دارد از جمله ضد نفخ، ضد اسپاسم دستگاه گوارش، افزاينده ترشح صفرا، ضد خارش و پايين آورنده تب در كودكان است.

از ديگر موارد مصرف نعناع در طب سنتی تاثير آن در تخفيف كوليك در نوزادان، كاهش گاز در نوزادان و در مشكلات گوارشی همچون استفراغ، نفخ و كرم‌ های روده‌ای است.

قسمت‌های مورد استفاده نعناع شامل برگها و سرشاخه‌های گلدار آن است.

اشكال دارويی اين گياه بصورت مصرف برگ گياه است كه سه يا شش گرم برگ خشك شده بصورت دم كرده و يا در كپسول مورد استفاده قرار می گيرد. همچنين از اين گياه بصورت تنتور، روغن فرار، پماد، بخور و عصاره خشك شده آن استفاده می شود.

در دم كرده اين گياه دو قاشق چايخوری گياه خشك در ‪ ۲۵۰ميلی ليتر آب داغ قرار داده می شود و پس از ‪ ۱۵تا‪ ۲۰دقيقه كه صاف شد دو تا چهار فنجان بصورت روزانه مصرف می شود.

یک كارشناس گياهان دارويی گفت داروهای رسمی موجود در ايران كه با استفاده از گياه دارويی نعناع ساخته شده‌اند شامل پودركارامين، كارميناتيف و محلول خوراكی گريپ واتر است كه همگي برطرف‌كننده سوء هاضمه، نفخ و درد ناشی از آن می باشند.

از ديگر داروهايی كه گياه دارويی نعناع در آن كاربرد دارد قرص جويدنی ماسومنت است كه در رفع حساسيت و خارش گلو، سرفه و نفخ معده موثر است و همچنين قرص جويدنی منتازين ضد حساسيت و خارش گلو، سرفه و ضد نفخ است.

قطره آلتادين از ديگر داروهايی است كه در آن گياه دارويی نعناع كاربرد دارد اين قطره در درمان التهاب و تحريك مخاط گلو، خلط آور در سرفه‌های تحريكی ناشی از افزايش ترشحات مجاری تنفسی فوقانی موثر است.

در بخور دادن نعناع ‪ ۳تا ‪ ۴قطره اسانس اين گياه به آب داغ افزوده و بخار حاصل استنشاق می شود.

اطلاعات علمی اين گياه دارويی در گفت و گوی ايرنا با كارشناسان پژوهشكده گياهان دارويی جهاددانشگاهی تهيه شده است.